Ruth Cardello - A titokzatos

 Ruth Cardello - A titokzatos

,, A mi családunk menedék volt minden viharban."

Fülszöveg: 
 A ​Milliárdos Corisik befejező kötete egy hirtelenjében induló kapcsolatról szól, amely akár örökké is tarthat – de csak akkor, ha fény derül mindenre, ami eddig rejtve maradt.

Amikor Christof az országút mentén találkozik egy gyönyörű autószerelő-lánnyal, rögtön érzi, hogy őket egymásnak teremtette a sors. Azonban a családjának szüksége van rá és különleges képességeire Olaszországban, ahol az évtizedek óta takargatott titkok és árulás következtében mindenüket elveszíthetik. Az édesanyja úgy véli, egy menyasszony jelenléte segíthet elsimítani a dolgokat. De Christof nem akarja a nemrég megismert lányt rögtön belekényszeríteni a családi bonyodalmakba.

A férfiak mindig találnak valamit McKenna személyében, amit meg akarnak változtatni – a függetlenségét, a sikereit, vagy éppen az illatot, amely a műhelyben töltött napja után érezhető rajta. Ezért aztán, amikor belezúg egy jóképű milliomos srácba, nem hiszi, hogy a kapcsolatuk sokáig tarthat. Az eljegyzésük hamis, ám a közöttük minduntalan fellobbanó tűz nagyon is valóságos – egyszerűen lehetetlen neki ellenállni.

Ha Christof és McKenna képesek megbízni magukban és egymásban, akkor Olaszország megajándékozhatja őket egy szerelemmel, ami éppoly bensőséges, mint amilyen tüzes. Ha mégsem, akkor nem a kapcsolatuk az egyetlen, amit komoly veszély fenyeget…



„Az embereknek van olyan elképzelése, hogy a szerelemnek tökéletesnek kell lennie ahhoz, hogy működjön. De nem így van. Inkább elég erősnek kell lennie ahhoz, hogy túlélje a nem tökéletes pillanatokat.”


Értékelésem: 


A Milliárdos Corisik befejező kötete különleges élmény volt számomra, már csak azért is , mert általában nem zsánereim a "jófiú" karakterek, viszont Christof azonnal belopta magát a szívembe. 

Ez a könyv sorozat szépen fel volt építve, kivan dolgozva, könyvről könyvre teljesedik ki a történet,  így a befejező kötettel megkaptam minden kérdésemre a választ is. 

Nem mondom, néha hasonlított egy felnőtt tündérmesére , legalábbis én gyakran éreztem úgy magam olvasás közben, de csak  az események gyorsasága miatt. Nem vagyok egy végtelenül romantikus alkat, így nekem gyors volt az ismerkedés, ál-eljegyzés, szerelem, egy hét ismeretség után valódi lánykérés, de hát ki vagyok én, hogy ítélkezzek?


Christof karaktere szerethető, kedves, segítőkész, végtelenül őszinte  és mindent megtenne a családjáért.

A családja iránti elköteleződése, lojalitása szívmelengető, így nem is kérdés, miért tőle várták, hogy megoldja majd a bonyodalmat a családban. Több ilyen férfi kellene a világra az egyszer biztos! 

Tetszett, hogy nem akarta Macket megváltoztatni , sőt mindenben támogatta. És igyekezett minden helyzetből a legjobban kihozni és meglátni. Pozitivitása, életszemlélete ragadós volt és felüdülés a lelkemnek !:)

McKenna egy erős női karakter, önálló, sikeres és teljes erőbedobással áll helyt a férfiak világában. Mégis a múlt sebei hatással voltak rá, így nehezen enged közel magához bárkit, a családján, a legénységén kívül. Ezért bizonytalan az érzéseit illetően, mindig a legrosszabb forgatókönyvre készül. 

Hála az égnek nem volt tele felesleges drámával, egy könnyed, édes történet, ami a meseszerűsége mellett mégis valahogy valódi volt. Életszerű. 

A kedvenc részeim egyértelműen az Olaszországban zajló fejezetek. Egyszerűen lázba hoz az olasz életérzés, a hangulat, a család nagy szájúsága,  temperamentuma és nem utolsó sorban az ételek iránti szeretetet. Imádtam minden sorát, és azt kívántam bár én is ott lehetnék a szereplőkkel együtt. 

Nona azonnal beférkőzött a szívembe, egy végtelenül kedves, bölcs öregasszony, aki mindig mosolyt csalt az arcomra, éles nyelvével, cenzúrázatlan őszinteségével, szókimondóságával, mindig mosolyt csalt az arcomra.  És persze a kis Avácska is ismét levett a lábamról. 


Emellett muszáj megemlítenem, hogy Gian és Dominic karaktere is felkeltette az érdeklődésem, megkedveltem mindkettejük és sokszor a szívem szakadt meg azért a sok elszenvedett fájdalomért, ami őket érte. De az életben minden okkal törtnik, így minden jó ha a vége jó. 

A regény tele van titkokkal, a múlt fájdalmas emlékeivel, sebeivel , reménnyel, egy leheletnyi erotikával. 

A regény nyelvezete könnyű, olvastatja magát, viszonylag gyorsan lehet vele haladni. Kellemes kikapcsolódást nyújtott a szürke hétköznapokban. Jókat mosolyogtam olvasás közben, de voltak részek, amikor érezhető volt, hogy mondanivalója és tanulsága is van. 


Mindenkinek ajánlom, az egész sorozatot, aki egy könnyed romantikus olvasmányra vágyik!:)



Kedvenc idézeteim:

,,A függetlenség nem egyenlő a magányossággal."

,,– Néha az a legtöbb, amit tehetsz, ha elengeded a haragodat."

,,Megdöbbentő, mi mindent mulaszthatsz el, ha nem akarsz tudomást venni róla."

,,– Ha elveszítünk valakit, az mindent megváltoztat."

,,A mi családunk menedék volt minden viharban."



 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Lauren Layne Walk ​of Shame – Egy házban az ellenséggel

Lucy Score - Amit sosem fedünk fel

Elle Kennedy - The Legacy - Az örökség